2012. június 21., csütörtök

Ott lappang az ösztön

Felhő Jovi tegnap megmutathatta, hogy border a lénye és nem csak a kinézete. Egy kedves ismerősömnél voltunk aki terel a kutyáival és vannak otthon futókacsái.
Kaptunk 3 hápogót kölcsönadásba. Be a lezárt részre a kutyával és nekiálltunk kipróbálni.

Egyből tudta mit kell csinálni, meg se illedt a kacsáktól. Azért nem mentünk birkákhoz, mert azt érzem még sok lett volna neki. Nagyon érzékenylelkű kutya és ha ezt komolyabban akarnánk csinálni, nem akarom letaglózni és megijeszteni.
Helyesen egybetartotta a kacsákat, annak ellenére, hogy azok folyton szétszaladtak-persze sokszor kellett a segítség, de első alkalmat tekintve ügyes volt. Van ˜ösztöne a legénykémnek bőven. De hát ezt sejteni mertem, hiszen zsigerből látom rajta. Egy ami nem volt túl pozitív, hogy csípkedett eléggé komolyan. De erről sikerült megegyeznünk vele, hogy nem igazán kellene csinálni. 
"Tréner úr" szerint is van ösztöne bőven, csak nagyon érzékeny így vigyázni kell vele, nem szabad túl keményen neki ugrasztani, ha szépen finoman és lassan ráállnánk lehetne jó felé fejleszteni- csak ahhoz rendszeres járás kéne, amit lehet megpróbálunk majd pár hónap múlva, ugyanis előbb nem nagyon érdemes. Hadd érjen még az agya erre,

Estére kis kompenzálásképp elvittem Mollyt "strandolni", persze Jovi is betársult. Ott pedig a szokásos hókamóka. Pancsolás, hattyú kergetés Molly részéről, Jovi pedig azt várta dobáljam neki a botot és vágta a hasasokat.
Képek nem lettek sehol se, mert a terelésnél, csak ketten voltunk és hát egyikünk se tudott fényképezni, majd legközelebb viszek plusz embert erre is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése